Bereikbaarheid

Met de wagen of per autocar

Het Kasteel van Rumbeke ligt vlakbij de autosnelweg Brugge-Kortrijk E403 aan afrit 6 ‘Rumbeke’.

  • U komt uit de richting van Kortrijk?

Neem afrit 6 Rumbeke/Roeselare en rij richting Roeselare. Aan het tweede kruispunt met verkeerslichten slaat u rechtsaf, Moorseelsesteenweg. Er staat een pijl met Domein Sterrebos vermeld. Een 200-tal meter verderop aan uw linkerkant ziet u de ingang van het kasteel.

  • U komt uit de richting van Brugge?

Neem afrit 6 Rumbeke/Roeselare en rij richting Roeselare.  Aan het tweede kruispunt met verkeerslichten slaat u rechtsaf, Moorseelsesteenweg. Er staat een pijl met Domein Sterrebos vermeld. Een 200-tal meter verderop ziet u de ingang van het domein aan uw linkerkant.

Parking personenwagens

Parkeren kan aan de rechterzijde van de Moorseelsesteenweg. Er is bovendien een ruime extra parking voorzien aan de zijkant van het domein Sterrebos in de Sterrebosdreef.  Hiervoor rijdt u het domein rond (telkens eerste straat links) tot u in de Sterrebosdreef bent, waar de parking zich aan de rechterzijde van de straat bevindt.

Autocarparking

U kan de groep afzetten en oppikken aan de ingang van het domein.  De autocar kan geparkeerd worden in de Sterrebosdreef. Deze straat bevindt zich aan de rand van het domein. Nadat u de groep heeft afgezet, rijdt u het domein rond (telkens eerste straat links) en komt u zo in de Sterrebosdreef. Zo heeft de chauffeur ook de mogelijkheid de tentoonstelling te bezoeken. Chauffeurs mogen dit gratis doen.

U komt per trein

  • + belbus 69

Vanaf treinstation Roeselare neemt u de belbus 69. U stapt af in de Steenovenstraat. Dan moet u nog 625m stappen. U slaat de Moorseelsesteenweg (een zijstraat van de Steenovenstraat) rechts in en volgt deze tot over de Rijksweg. De Belbus dient 2 uur op voorhand gebeld te worden op het nr. 059/56 52 56. Het tarief van de Belbus is hetzelfde als het gewone tarief.

  • + lijnbus 6

U kan vanaf het treinstation Roeselare ook de gewone lijnbus 6 nemen, richting Oekene – Boeverstraat. U stapt uit aan  de halte Heropbouwstraat. Van daar stapt u nog 11 minuten (1.3 km) naar het Kasteel van Rumbeke. Elke 30 minuten vertrekt lijn 6, op het uur en op het half uur aan het station. De rit duurt 10 minuten. Lijn 6 terug naar het station rijdt telkens om 10 min na en 40 min na het uur.

  • + fiets

U kan vanuit het treinstation Roeselare ook per fiets naar het kasteel rijden en Roeselare verder verkennen. Het Kasteel van Rumbeke ligt op een kwartiertje fietsen van het station.

  • ofwel met Bluebike.be als u hier lid van bent. Meer info via deze link.
  • ofwel bij Ecovelo, gevestigd op het Stationsplein te Roeselare. Klik hier voor meer info en reservatie van je fietsen.